Whisky Proeverij Degustatie

Ontdek de beste whisky's met de prachtige Whiskey degustatie pakketten van Tasting Collection. Een avond heerlijk proeven en genieten terwijl je de verschillende soorten leert kennen. Van de grootste en meest bekende merken tot hele zeldzame en bijzondere whisky's. Een prachtig cadeau of een heerlijk geschenk voor jezelf!

Whisky Tasting Collection 6 Tubes In Gift Box

Vanaf

€ 37,95

Whisky Tasting Collection 12 Tubes In Gift Box

Vanaf

€ 75,95

Wereld Whisky Degustatie 12 tubes proeverij set in houten cadeau kist
€ 177,95

3 producten

Whisky proeverij

Hoe wij de perfecte Whiskyproeverij samenstellen

Onze Whiskyproeverijen worden met zorg samengesteld door de beste Whisky kenners uit ons netwerk, van enthousiaste whisky bloggers tot heuse 'Keepers en zelfs Masters of the Quaich'.
We selecteren op basis van kwaliteit, smaak en productieproces. Alleen de beste Whisky's worden geselecteerd om in een Tasting Collection te mogen.

Nadat de Whisky's geselecteerd zijn, maken we een proeverij van whisky waarvan de balans heel erg belangrijk is. Er zijn namelijk zo veel soorten whisky! Ze verschillen in grondstof, productieproces, type vat en leeftijd maar ook waar een whisky gemaakt en gerijpt wordt heeft invloed op de smaak. Wij stellen de inhoud voor je Whiskyproeverij samen op basis van kwaliteit, maar ook op budget, zodat je heerlijk kunt genieten van de beste Whisky en je favoriete Whisky kunt ontdekken binnen jouw budget.
De verschillende whisky proeverijen

Hierdoor bieden we verschillende soorten Whisky Tasting Collections, van luxe doosjes van 6 of 12 verschillende soorten whisky tot luxe houten kisten van 6, 12 of zelfs 24 verschillende soorten whisky! Bestel vandaag nog jouw Whiskyproeverij en ontdek tussen de allerbeste soorten Whisky jouw favoriet of geef een whisky proeverij cadeau!

Leer hoe je whisky moet proeven:

Whisky leren proeven met een Whisky proeverij van Tasting Collection, ontdek zo veel over het proeven van whisky:

  • Ontdek welke whisky glazen goed zijn om te proeven
  • Ontdek hoe je moet proeven
  • Ontdek hoe je moet ruiken
  • Ontdek de verschillende soorten whisky
  • Ontdek de invloed van de ingrediënten van whisky
  • Ontdek de invloed van de productiemethode van whisky
  • Ontdek de invloed van de houten vaten
  • Maar vooral: Ontdek je eigen smaak!

 

Whisky Cursus

Eigenlijk is het een complete whisky cursus in een mooie geschenkverpakking, maar dan zonder het saaie van een cursus en met de leuke dingen die bij een cursus ontbreken. En wat is er nou leuker dan een cursus whisky proeven?

 

Whisky proeverij Thuis

Dit allemaal met een whisky proeverij die je lekker thuis kan doen, vanuit je oude stoel, lekker op de bank, volledig in Schotse kilt, of lekker in je joggingbroek, proef zoals jij dat wilt! Zo proef je ook het eerlijkst, dat flesje wijn dat je op vakantie hebt ontdekt en een paar flessen van mee naar huis hebt genomen? Smaakt toch anders als je het thuis drinkt. Daarom is thuis proeven altijd het eerlijkst, het gaat dan puur om de smaak, niet de omgeving of de beleving.

Hapjes en Eten bij je whisky proeverij

Het is ook heel leuk om hapjes bij je whisky proeverij te doen, en dit kan zo simpel of uitgebreid als jij wilt. Zo kun je bijvoorbeeld water of wit stokbrood (zonder beleg) goed gebruiken om je smaakpalet te resetten tussen de whisky’s door maar je kunt ook juist hele mooie combinaties maken, zoals (Schotse) Zalm met whisky, chocolade & Whisky, maar zelfs blauwe kaas met whisky. Naar mate je meer whisky proeft zul je vele smaken in whisky’s ontdekken en leer je wat een goede match is met elkaar.

 

De perfecte whiskyglazen om te proeven

Er zijn vele soorten Whisky glazen, maar welke is nou het beste om in te proeven? Het meest bekende whiskyglas is toch wel de Tumbler, het ronde glas met rechtopstaande randen, maar deze is eigenlijk helemaal niet goed om te proeven. In een Whisky Tumbler kun je de kleur niet zo goed beoordelen, maar belangrijker is dat de geur en aroma’s te snel vervliegen waardoor je de geur en dus de smaak niet zo goed kunt beoordelen. Wij raden daarom eigenlijk altijd een Glencairn glas aan, dit glas is speciaal ontwikkeld om zo goed mogelijk je whisky te kunnen proeven. Hier is veel tijd in research in gegaan en dat resulteert in het perfect whisky proef glas!

Perfect voor iedereen van beginner tot whisky-expert!

Vaak krijgen we de vraag; Welke whisky is goed voor een beginner. En dat is gelijk 1 van de moeilijkste vragen. Want smaken verschillen nou eenmaal, weet jij ook niet waar je moet beginnen? Dan raden we aan om met een mooie wereld whisky set te beginnen, hierin krijg je vele verschillende stijlen en ontdek je het snelst welke whisky jij het lekkerst vindt. Zodra je ontdekt hebt welk type whisky jij het lekkerst vindt kun je een van de andere sets kiezen die verder in die richting gaan. Zo is er altijd voldoende te proeven. Zo zeggen wij dan ook altijd, “De enige manier om whisky expert te worden is door zoveel mogelijk whisky’s te proeven.” De goedkoopste en snelste manier om dit te doen is met Tasting Collection. Want koop je volledige flessen, proef je heel weinig verschillende whisky’s in een jaar, maar drink je wel heel veel dezelfde. En zoals een wijze whisky expert ons heel vroeg in onze zoektocht vertelde. “Whisky moet je niet drinken, whisky moet je proeven.”

Whisky Cadeau Proeverij