Rum Proeverij Degustatie

Ontdek de beste Rums met de prachtige Rum Degustatie pakketten van Tasting Collection. Een avond heerlijk proeven en genieten terwijl je de verschillende soorten leert kennen. Van de grootste en meest bekende merken tot hele zeldzame en bijzondere Rums. Een prachtig cadeau of een heerlijk geschenk voor jezelf!

Rum Degustatie Proeverij Set 6 tubes Geschenkdoos Box

Vanaf

€ 32,95

Rum Degustatie 12 tubes Proeverij set in cadeau box
€ 61,95
Rum Degustatie 12 tubes Proeverij set in houten cadeau kist
€ 148,95
Rum Degustatie 24 tubes Proeverij set in houten cadeau kist
€ 217,95

4 producten

Rum Proeverij

Hoe de rum proeverijen worden samengesteld

Onze rumproeverijen worden samengesteld door de beste rum experts! Deze experts selecteren de rum op basis van smaak- en productieverschillen en variëteit in streek. Alleen de beste rum wordt geselecteerd voor in de Tasting Collections. Deze rums verschillen in gebruikte grondstoffen, productieproces, het type vat, maar ook waar een rum wordt geproduceerd en heeft gerijpt, is van invloed op de smaak. Wij stellen de inhoud voor je rumproeverij samen op basis van kwaliteit, maar ook op basis van budget, zodat je heerlijk kunt genieten van de beste rum en je favoriet kunt ontdekken binnen jouw budget of een rumproeverij cadeau kunt doen.


De verschillende Rumproeverijen

Je kunt kiezen uit verschillende soorten Rum Tasting Collections, van luxe doosjes van 6 of 12 verschillende soorten rum tot luxe houten kisten van 6, 12 of zelfs 24 verschillende soorten rum. Het informatieboekje over de rum vertelt je de achtergronden van de rum die je proeft. Bestel vandaag nog jouw rumproeverij en ontdek tussen de allerbeste soorten rum jouw favoriet of geef een rum proeverij cadeau!Leer hoe je rum moet proeven:

Rum leren proeven met een Rum proeverij van Tasting Collection, ontdek zo veel over het proeven van rum:

  • Ontdek welke rum glazen goed zijn om te proeven
  • Ontdek hoe je moet proeven
  • Ontdek hoe je moet ruiken
  • Ontdek de verschillende soorten rum
  • Ontdek de invloed van de ingrediënten van rum
  • Ontdek de invloed van de productiemethode van rum
  • Ontdek de invloed van de houten vaten
  • Maar vooral: Ontdek je eigen smaak! Welke rum vind jij het lekkerst?

Rum Cursus

Eigenlijk is het een complete rum cursus in een mooie geschenkverpakking, maar dan zonder het saaie van een cursus en met de leuke dingen die bij een cursus ontbreken. En wat is er nou leuker dan een cursus rum proeven?

Rum proeverij Thuis

Dit allemaal met een rum proeverij die je lekker thuis kan doen, vanuit je oude stoel, lekker op de bank, in een tropisch bloesje, of lekker in je joggingbroek, proef zoals jij dat wilt! Zo proef je ook het eerlijkst. Dat flesje wijn dat je op vakantie hebt ontdekt en een paar flessen van mee naar huis hebt genomen? Smaakt toch anders als je het thuis drinkt. Daarom is thuis proeven altijd het eerlijkst, het gaat dan puur om de smaak, niet de omgeving of de beleving.


Hapjes en Eten bij je rum proeverij

Het is ook heel leuk om hapjes bij je rumproeverij te doen, en dit kan zo simpel of uitgebreid als jij wilt. Zo kun je bijvoorbeeld water of wit stokbrood (zonder beleg) goed gebruiken om je smaakpalet te resetten tussen de rums door maar je kunt ook juist hele mooie combinaties maken, zoals Chocolade, noten en fruit bij je Rum. Naar mate je meer rum proeft zul je vele smaken in rums ontdekken en leer je wat een goede match is met elkaar.


Rum Glazen om te proeven

De perfecte rumglazen om te proeven

Er zijn vele soorten Rum glazen, maar welke is nou het beste om in te proeven? Het meest gebruikte glas voor rum is toch wel de Tumbler, het ronde glas met rechtopstaande randen, maar deze is eigenlijk helemaal niet goed om te proeven. In een Tumbler kun je de kleur niet zo goed beoordelen, maar belangrijker is dat de geur en aroma’s te snel vervliegen waardoor je de geur en dus de smaak niet zo goed kunt beoordelen. Wij raden daarom eigenlijk altijd een Glencairn glas aan, dit glas is speciaal ontwikkeld om zo goed mogelijk je rum te kunnen proeven. Hier is veel tijd in research in gegaan en dat resulteert in het perfect rum proef glas!


Perfect voor iedereen van beginner tot rum-expert!

Vaak krijgen we de vraag; Welke rum is goed voor een beginner? En dat is gelijk 1 van de moeilijkste vragen. Want smaken verschillen nou eenmaal, weet jij ook niet waar je moet beginnen? Dan raden we aan om gewoon met een Rum set te beginnen, hierin krijg je vele verschillende stijlen en ontdek je het snelst welke rum jij het lekkerst vindt. Zodra je ontdekt hebt welk type rum jij het lekkerst vindt kun je een van de andere sets kiezen die verder in die richting gaan. Zo is er altijd voldoende te proeven.