Tequila Degustatie 12 Tubes Proeverij Cadeau set in Geschenk box

Unique Tequila tasting of 12 very special tequila's in a beautiful gift box. Discover your favorite tequila and learn to distinguish the differences. Enjoy while you become an expert.

Order a Tequila Tasting Collection and a whole new world will open for you!

This tequila tasting contains:
• 12 glass tubes of 25 ml tequila
• Booklet with illustrations and descriptions of the tequila's
• Luxury gift box
*Tasting glass not included

Op voorraad

  • Klantbeoordeling 4.6/5
  • 14 dagen niet goed geld terug
  • Verzending naar België voor € 8,95
  • Geleverd in 2 dagen met PostNL

Deze proeverij bevat 12 tubes van de volgende Tequilas:

Don Julio - Blanco

Don Julio - Blanco

Mexico

Don Julio Blanco wordt gemaakt van de blauwe agave en volgens traditionele methoden gedistilleerd. Don Julio Blanco is tequila in zijn meest pure vorm en wordt vaak ook ‘silver’ tequila genoemd. Door de frisse smaken van agave en citrus is Don Julio Blanco het perfecte ingrediënt voor een verscheidenheid aan cocktails, waaronder natuurlijk een margarita. Don Julio was een van de eerste premium tequila’s. Al in 1942 maakte de toen 17-jarige Don Julio Gonzalez zijn eerste tequila. Hij koos voor kwaliteit over kwantiteit. Onder andere door deze beslissing is Don Julio nu de meest waardevolle tequila ter wereld.

Corralejo - Blanco

Corralejo - Blanco

Mexico

Corralejo uit Guanajuato , opgericht in 1775, is een oude farm. In 1996 besloot de familie een Tequila distilleerderij te openen. Er wordt gebruik gemaakt van oude cognac ketels uit Frankrijk. Hierdoor ontstaat een heel fruitige en complexe Tequila van 100% Agave. De blauwe Agaves komen allemaal van de eigen farm en, ondanks dat deze Blanco heeft rijpte geeft aan deze tequila de pure smaak van de agave. Puur en intens; deze Tequila is geen shotje, hier geniet je puur van.

Don Julio - Reposado

Don Julio - Reposado

Mexico

In 1942, kreeg Julio Gonzales een lening om zijn eigen Tequila te gaan maken van een rijke zakenman, die zag dat Julio een bevlogen kereltje was. Al snel had Julio zijn eigen stokerijtje en plantte hij zelf alle Agave op zijn bescheiden Haciënda in de bergen. Ook het proces van Tequila maken nam hij zeer serieus. Hij nam vooral de tijd om kwaliteit te maken. Deze Reposado heeft 8 maanden gerijpt; langer dan de gebruikelijke 3 maanden. Omdat zijn Agaves in het hoogland groeien is de smaak wat dieper en aardser dan Tequila’s uit het dal.

Corralejo - Reposado

Corralejo - Reposado

Mexico

Corralejo Reposado is een tequila die voor 100% van blauwe agave is gemaakt. Het heeft een milde smaak maar een sterk karakter, deels afkomstig van rijping in vaten van Amerikaans eikenhout. Hacienda Corralejo bestaat al sinds 1755 en was een van de eerste commerciële producenten van tequila in Mexico.

Lunazul - Blanco

Lunazul - Blanco

Lunazul is een tequila van 100% Blue Weber agave die met de hand geoogst is en op het eigen landgoed gebotteld wordt. De Lunazul Blanco is een soepele, evenwichtige tequila waar duidelijk veel expertise achter schuil gaat. Deze drank wordt geproduceerd bij de Tierra de Agaves-distilleerderij die in Jalisco ligt - het kloppende tequila-hart van Mexico. De Beckmann-familie, die al meer dan 250 jaar ervaring met agave en tequila heeft, is het brein achter Lunazul.

Corralejo - Anejo

Corralejo - Anejo

Mexico

100% Agave Tequila van Corralejo uit Guanajuato, één van de oudste Tequiladistilleerderijen; uit 1775. Hun stookketels waren toen al oude Cognacketels uit Frankrijk en ze gebruiken nog steeds deze zogenaamde Alambics. Het resultaat is een zeer zachte fruitige Tequila. Anejo betekent dat de rijping minimaal 1 jaar moet zijn. Bij Corralejo ligt deze Tequila ruim 1 jaar op getoast Amerikaans eiken. Door het toasten - het licht verbranden van de binnenkant van het vat- , krijgt de Tequila ook een lichte rooksmaak. In 2016 kreeg deze Anejo een gouden medaille in San Francisco.

Patron - Silver

Patron - Silver

Mexico

Patrón Silver is exclusief gemaakt van de Blue Weber agave en is de perfecte blanke spirit met fruitige citrusaroma’s en een soepele en zoete smaak. Patrón is een van de grootste tequilamerken ter wereld, maar het ambacht wordt nog steeds traditioneel uitgevoerd door de 1.600 mensen die in de distilleerderij in Mexico werken. Door deze aanpak wordt het originele proces van meesterdistillateur Francisco Alvarez in ere gehouden.

Cazadores - Blanco

Cazadores - Blanco

Mexico

Cazadores Blanco is tequila op zijn puurst. Er heeft geen houtrijping plaatsgevonden, waardoor je de intensiteit en echte smaak van agave kunt proeven. Citrusvruchten en geurige kruiden gaan hand in hand met de kenmerkende soepele afdronk. Cazadores Blanco — wat wordt gemaakt in Arandas, een stadje diep in de Mexicaanse Hooglanden — werkt geweldig in cocktails maar is ook puur hemels.

Patron - Reposado

Patron - Reposado

Mexico

Patrón Reposado is exclusief gemaakt van de Blue Weber agave. De tequila wordt drie keer gedistilleerd en is deels gemaakt met de traditionele Tahona — een stenenwiel dat wordt gebruikt om de agave te pletten. Na distillatie rijpt Patrón Reposado twee maanden in eikenhoutenvaten, wat een soepele smaak meegeeft. Elke fles Patrón Reposado is handgeblazen en individueel genummerd.

Cazadores - Reposado

Cazadores - Reposado

Mexico

De tequila Cazadores Reposado (wat gerust betekend) is exclusief van agave gemaakt en heeft maximaal één jaar gerijpt in vaten gemaakt van nieuw Amerikaans eiken. Cazadores Reposado wordt gemaakt in Arandas, een stadje diep in de Mexicaanse Hooglanden. Maestro Tequilero Jesus Susunaga houdt toezicht op het duurzame productieproces, dat uit zeven stappen bestaat. Het originele recept uit 1922 vormt nog steeds de basis voor Cazadores Reposado.

Patron - Añejo

Patron - Añejo

Mexico

Patron is een zeer populaire Tequila. Het is de meest verkochte 100% Agave Tequila ter wereld. Haciënda Patron was één van de eerste distilleerderijen in het Jalisco gebied. In 2002 is er een nieuwe distilleerderij gebouwd, waar men de Tequila in kleine batches stookt. Van deze verschillende batches maakt men een blend, die vervolgens op vat wordt gelegd. Deze Anejo heeft minimaal 12 maanden gerijpt in kleine vaten (200 Liter) van Amerikaans wit eiken. Het resultaat is een zachte, uitgebalanceerde tequila met aardse tonen met vanille, honing en eikenhout.

Padre Azul - Anejo

Padre Azul - Anejo

Mexico

Tequila Padre Azul is de liefdesbaby van de romance tussen een een Oostenrijker uit de hoge Alpen en een Mexicaanse uit Jalisco. Ze ontmoeten elkaar tijdens hun studie aan de universiteit van Heidelberg, en besloten al snel om een tequilamerk naar Europa te halen. Padre Azul is een 100% handgemaakte tequila uit de vallei van Amatitán, waar de vulkanische bodem en hoge waterkwaliteit bijdragen aan de subtiele smaak. Meesterdistillateur Erika Sangeado’s expertise staat aan de basis van de Padre Azul Anejo, die minstens 18 maanden rijpte in bourbonvaten en uitstekend smaakt bij een sigaar of pure chocola.