Thee Degustatie 6 samples set in in cadeau box

€ 26,95

Unique Tea tasting of 6 special Teas in a beautiful gift box. Discover your favorite Tea and learn to distinguish the differences. Enjoy while you become an expert.

Order a Tea Tasting Collection and a whole new world will open for you!

This Tea tasting contains:
• 6 glass tubes of 25 ml Tea
• Booklet with illustrations and descriptions of the Teas
• Luxury gift box

Op voorraad
SKU
TCTEAA106C

Deze proeverij bevat 6 tubes van de volgende Teas:

Kalahari

Zuid Afrika

Deze thee is een mélange van Rooibos, Cacaobonen, Hibiscusbloesem en Lemongrass en geeft een intensieve, frisse Citrussmaak. Rooibos groeit in Zuid-Afrika. Zijn rode kleur ontstaat als de loot en bovenste blad in kleine staafjes gesneden worden en met de zuurstof in de lucht in verbinding treden. Rooibos is een populaire theesoort; zeker ook omdat deze geen cafeïne bevat. Rooibos heeft in smaak en kleur wat overeenkomsten met enkele soorten zwarte thee. Het smaakt zeer zacht en mild en is zowel warm als koud goed te drinken en zeer goed te aromatiseren. Voor een kopje gebruik je 2 theelepels rooibos en giet hierop kokend water. Laat 5-10 minuten trekken.

Irish Breakfast

India

Deze ontbijt melange bestaat veelal uit rijke Assamthee en heeft een volle en zeer krachtige smaak. Een aanrader voor de liefhebber van een thee met een pittig en moutachtig (een term afkomstig van de bierbrouwers) karakter. Hoewel soms anders wordt beweerd is het zwart worden van de theebladeren geen fermentatieproces maar een oxidatieproces. De naam Irish is gekozen omdat de Ieren een speciale voorkeur hebben voor zeer sterke melanges. Dit proef je voornamelijk terug in de Ierse whiskey’s. Om de sterke smaak iets af te vlakken wordt door de Ieren vaak melk aan de thee toegevoegd.

Assam Rembeng

Black Tea

De Indiaase staat Assam ligt zo’n 200 kilometer ten oosten van Darjeeling. Van oost naar west beslaat Assam zo’n 600 km. Het gebied kent meer dan 1.000 aaneengesloten theeplantages en is daarmee het grootste thee-verbouwende gebied in de wereld. Ongeveer de helft van de theeproducten uit India is afkomstig uit dit gebied. In het subtropische klimaat wordt er hoofdzakelijk zwarte thee geproduceerd met een sterk moutige smaak. Neem voor 1 kopje van deze thee 2 gram en giet op met water van 80 tot 95 graden Celsius. Laat 2 tot 5 minuten trekken.

Kir Royal

Mélange

Een mélange van groene en witte thee, Verbeneblad, Lemongrass, Lemon Myrte, zwarte en rode bessen, rozenbloesem en zonnenbloembloesem. De Lemongrass en Cassis geven deze thee een frisse en tegelijkertijd fruitige smaak met een licht Champagne karakter. Een zachte thee die niet zo snel nabittert. Groene gearomatiseerde thee komt tot zijn recht indien deze wordt opgegoten met water van 60-80° en maximaal 2 minuten te laten trekken. Dan zijn de aroma en basisthee namelijk in balans. Indien met de thee langer laat trekken wordt de smaak iets bitter door de verspreiding van de looistoffen van het groene theeblad.

Green Gunpowder

China

De groene thee China Gunpowder (ook wel bekend onder de naam Zucha of Parelthee) heeft een aroma dat wat zachter is dan ‘normale’ groene thee. De theebladeren worden langzaam in ronddraaiende trommels gedroogd. Hierdoor ontstaat een mooi bolletje. De voor deze strak gedraaide bolletjes gebruikte theebladeren zijn van zeer hoge kwaliteit. In het warme water openen de kleine kogeltjes zich en ontstaat een heerlijk zachte thee.

Japan Sencha

Japan

In de 9e eeuw vond de Chinese theeplant zijn weg naar Japan. Monniken brachten deze mee uit China en verbonden het gebruik aan streng geritualiseerde handelingen. Groene thee als medium voor meditatie en religieuze doeleinden. In tegenstelling tot China met zijn onoverzichtelijke rijkdom aan groene thee, produceert Japan maar enige soorten die min of meer op het Sencha-blad, de Japanse volksdrank, bouwen. Het belangrijkste gebied ligt in de provincie Shizuoka, aan de voet van Fujijama. In Japan wordt uitsluitend groene thee geproduceerd. Zoals in China is de vraag naar thee in het eigen land zeer groot. Groene thee is hier uit het dagelijks leven niet weg te denken. Neem voor 1 kop 2 gram van deze thee en giet deze op met water tot 80 graden Celsius. Laat 2 minuten trekken.